Miért kell a weboldal? Üdv az alagsorban!

Milyen a jó honlap? 3. rész

Ebben az írásban arra a kérdésre adok választ, hogy miért kell a weboldal. A bányászbéka szintnél eggyel jobb, ha azért nincs honlapod mert nem tudod, hogy hogyan is állj neki, idegenkedsz a dologtól, de nem zárkózol el tőle teljesen.

Ahogy a „Szintek és árak” bejegyzésben írtam, lehet hogy megspórolod a honlapkészítés költségeit, de a kihagyott lehetőségek ára, amit neked fizettek volna az elszalasztott vevők, akár milliós nagyságrendű is lehet. Az alagsorba ritkán süt be a nap.

Miért kell a weboldal?

Mert a 21. században szinte mindenki az interneten lóg. Úgy tapasztaltam, hogy a hirdető újságok is egyre soványabbak, és nem azért, mert nincs mit hirdetni, hanem mert egyszerűbb online hirdetést feladni, pláne ha ingyen van.

Miért kell a weboldal?

Ha hiszed, hogy értékes a munkád, akkor ezt meg kell mutatni a világnak. Miért fosztanád meg a potenciális vevőidet attól, hogy megtalálják azt a kincset, amit csak tőled kaphatnak meg, legalábbis abban a formában, ahogy te nyújtod?

Van olyan ügyfelem, akinek a félig kész honlapja az ország másik feléről is hozott vevőt. Pusztán azzal, hogy feltettük a weboldalra a  munkáiról szóló fotókat, amit egy kicsit kereső-optimalizáltunk, így elérhetővé váltak a termékei.

Amikor a leendő vevőd keresi az igazi megoldást a problémáira, nem biztos, hogy a sarki boltot választja, hanem felmegy a netre nézelődni. Az előbb említett példa esetében is így történt. Lehet, hogy a helyi szakemberektől is be tudta volna szerezni a szolgáltatást/terméket, de amikor meglátta a fotót, ami a honlap kiemelt képe volt, rögtön tudta, hogy neki erre van szüksége. Több százezer forintos üzlet lett belőle! Mondanom sem kell, hogy a honlap árát sokszorosan behozta ez az első megrendelés, amelyet továbbiak is követtek.

Miért kell a weboldal?

Lehet, hogy még nincs vállalkozásod, de van olyan téma, ami nagyon érdekel? Amivel akkor is szívvel-lélekkel foglalkoznál éjjel-nappal, ha nem fizetnének érte?

Mi lenne, ha fizetnének érte? 

Tudod, hogy hány olyan online-vállalkozás indult el akár a  legapróbb faluból is, ami egy megoldatlan problémából indult, és ma jól menő milliós üzletté alakult? Még többgyermekes anyukaként is futhatsz be olyan karriert, amit otthon végezhetsz. Ha nem hiszed, kattints ide: AZ ÉV ANYAVÁLLALATA !

Első lépés: Kezdj el blogolni!

Most jöhetne az a szöveg, hogy rendeld meg nálam a weboldaladat, de nem ez az első lépés.weboldal - webshop készítés - seo - marketing - Mezőkövesd

Kezdj el blogolni! Ehhez megteszi egy ingyenes oldal is: wordpress.com, blog.hublogger.com, Tumblr.

Én a  wordpress.com-on kezdtem. Innen egy mozdulattal áthúztam a tartalmamat egy „rendes” wordpress.org-os honlapra, amihez tárhelyet és domaint vettem.

Az egyik legfélelmetesebb dolog megosztani a Facebookon a tartalmadat, de csak legelőször! A közösségi média ma már megkerülhetetlen tényező az online világban, de erről majd máskor!

Ha van ami érdekel, akkor kezdj el írni róla! Például keresel egy megoldást, de valahogy nem kapod meg a tökéletes választ egy helyen. Nem gondolod, hogy ezzel mások is így vannak? Mi lenne, ha kutatómunkába kezdenél, és te adnád meg  a választ az embereknek? Ha te készítenéd el a tökéletes terméket, te nyújtanád a legjobb szolgáltatást egy elhanyagolt célcsoportnak, ha te hoznád be Magyarországra először  azt a megoldást, ami a tengerentúlon már bizonyítottan bevált?

Kezdj el barátkozni az internetes lehetőségekkel, és meglátod, ki tudsz jönni az alagsorból!

Antal-Pap Judit

 

 

Kapcsolódó képek: